Puro26: Italiaanse keuken op het Antwerpse Zuid

Het Koninklijk Museum van Schone Kunsten op het Zuid in Antwerpen heeft misschien wel de deuren gesloten tot 2019, toch is het de moeite waard om een trip te maken naar het Zuidelijk gedeelte van de stad. Om er lekker te tafelen, bijvoorbeeld.

Niet alleen is het Fotomuseum en het Muhka achter de hoek, ook de vele kunstgalerijen zoals Van Campen en Rochtus, Gallerij Zuid en Veilinghuis Bernaerts zijn maar een boogscheut ver. Op het Zuid vind je tal van hippe, trendy en smaakvolle barretjes en restaurants. De perfecte plek om een heerlijke lunch of avond door te brengen.

Recht tegenover het Museum van Schone Kunsten - op een boogscheut van Ferrier30 en Civilta del Bere - ligt het Italiaans gastronomische restaurant Puro26. De jongste telg van de drie is een must voor fijnproevers.

Bij Puro26 kan je heerlijk tafelen in een elegant en smaakvol interieur. Het pronkstuk van de zaak is een prachtige tavertein natuursteen, die dienst doet als bar en shop. Hier kan je terecht voor een apero, hapje en een espresso. Puro26 werkt met dagverse producten en wekelijks nieuwe suggesties. Ook veganisten genieten hier met volle teugen van volwaardige vleesvervangers.

Bekijk ook zeker eens de mooie uitgebalanceerde wijnkaart, met biologische wijnen en grote klassiekers. De blikvanger is ongetwijfeld de 6Mura: een wijn van eigen teelt, afkomstig van het zuidwestelijke deel van het eiland Sardinië. Een evenwichtige en stevige wijn met een zwoele en romige body. Een prachtige druif die zeer goed bestand is tegen de krachtige en zoutige wind van de Middellandse Zee.

Verder is Puro26 trots op de zorgvuldig geselecteerde ambachtelijke en authentieke grappa’s. De professionele en gepassioneerde barmedewerkers helpen je hier zeer graag mee verder.

Puro 26 is niet enkel een restaurant, maar ook een afhaalzaak en traiteur. Een volwaardige shop met artisanale Italiaanse producten zoals wijnen, tomaten, peperoni’s, chocolade, verse kazen en charcuterie. Alles op de kaart kan je meenemen. Ook een catering op aanvraag is geen probleem. En je kan de zaak daarenboven afhuren voor een privéfeestje of evenement.